Inloopdag Buffalo Piet Farm

Op vrijdag 24 maart kunt u een kijkje nemen op de waterbuffel-melkveehouderij van familie Vogels. Van 10:00 tot 17:00 uur bent u van harte welkom aan de Klamp 4 in Deurne.

Meer capaciteit in de nieuwe melkstal
Familie Vogels wilde graag doorgroeien met hun bedrijf. Het melken van de buffels in de bestaande 2×4 melkstal nam steeds meer tijd in beslag en daarom zijn ze gaan kijken naar de mogelijkheden om hun bestaande melkstal uit te breiden. Een stuk aan de bestaande melkstal bouwen en overstappen naar DeLaval was de oplossing om de capaciteit te vergroten.

Wat is er te zien?
– De buffels worden gemolken in een 2×9 visgraatmelkstal van DeLaval. Deze melkstal is op maat gemaakt speciaal voor de buffels.
– Er wordt gewerkt met o.a.: MP780 melkpunten – MM15 melkmeting – Harmony melkstellen – opklapbare spoelstellen – slanggeleiders – een DVP2000F vacuümpomp met NFO frequentiesturing – C200 reinigingsautomaat met geïntegreerde spoelbak en bijverwarming.
– Verder is de melkstal uitgevoerd met looprubber voor het juiste comfort voor de buffels
– Ook is er gedacht aan het verschil in lengte van de melkers en daardoor is er gekozen voor een beweegbare putvloer.
– Om de temperatuur van het reinigingsproces te garanderen is er een Rinnai HDCI 1500 Geiser geplaatst, boilers zijn hierdoor overbodig.

https://www.facebook.com/events/Inloopdag-Buffalo-Piet-Farm

 

Terug naar overzicht