Project Batch-milking Loonen Merselo

In 2015 zijn wij met familie Loonen uit Merselo in gesprek gegaan, om te praten over de mogelijkheden van melken in de toekomst.
Belangrijk hierbij was de inzet van de hoeveelheid arbeid, flexibiliteit, de mogelijkheid om 3x daags te kunnen melken, minder lichamelijke belasting en een interessant kosten-baten plaatje.
Om een koppel van ongeveer 500 koeien te kunnen melken, is in 1e instantie gekeken naar het melken met een Delaval AMR (rotor-melkstal met robot-armen). Ondertussen is in 2018 de V300 melkrobot op de markt gekomen. Door de zeer hoge capaciteit van de V300 werd er nagedacht om een groter aantal bij elkaar te plaatsen en hiermee groepen koeien te gaan melken, het zogenaamde ‘Batch-melken’.

De AMR viel af voor familie Loonen, want de modulaire opzet van de losse V300 boxen en de bekende techniek van de VMS V300 voor zowel klant als dealer heeft veel voordelen.
We zijn nu zover dat de intentie is uitgesproken: We gaan met Familie Loonen de plannen verder uitwerken om te gaat melken met 10 stuks Delaval VMS V300 melkrobots, in een opstelling voor Batch-milking. Er moeten nog best wat details uitgewerkt worden, maar wij zijn erg trots op deze samenwerking en ontwikkeling tot nu toe!

#Delaval #VMS #V300 #HerdNavigator #batchmilking #grinsvenagritechniek #melkrobot

Terug naar overzicht