Van den Tillaart Landbouw – Batch melken met V300

Van den Tillaart Landbouw in Erp gaat Batch-melken met V300 van Delaval

De trots die er nu op het bedrijf is, met de passie voor de dieren en de landbouwactiviteiten, gaf energie om te kijken naar de mogelijkheden om weer te gaan melken. Na jarenlang niet gemolken te hebben, werd de zoektocht ingezet naar het ideale systeem om een groot koppel dieren te kunnen melken, met daarbij de volgende voorwaarden die ze zelf voor ogen hadden:

Voorwaarden

Centrale plek om te melken.
Hoge mate van automatisering, met weinig arbeid, gezinsbedrijf.
Goede planbaarheid van de werkzaamheden.
Bestaande gebouwen zoveel mogelijk intact laten.

Vergelijk van systemen

Meerdere systemen zijn in de afgelopen jaren ter tafel gekomen en daaruit kwam een duidelijke conclusie naar voren. De diverse open en eerlijke gesprekken en meerdere bezichtigingen met Patrick Wijnen, ook in het buitenland gaven het inzicht om een weloverwogen keuze te maken.

Delaval Batch melken met V300

De intensieve samenwerking met van Van Grinsven Agritechniek en Advies, heeft veel vertrouwen gegeven en daardoor viel de keuze voor DeLaval Batch melken met V300’s. Deze keuze voldoet aan alle voorwaarden, die Martin en Arlette, voor ogen hebben. In het batch melksysteem worden koeien in groepen gemolken op een centrale plek. Na het melken worden de koeien automatisch teruggestuurd naar hun eigen groep of gesepareerd naar wens.

Uitvoering van de plannen

Het bestaande melkgebouw met de oude draaistal wordt verbouwd tot centraal melkgebouw met daarin 10 stuks V300, in een U-vorm opgesteld. Een wachtruimte, ruime separatie-mogelijkheden en bezoekersruimte zullen niet ontbreken. Tevens zal Delaval Herd-Navigator toegepast gaan worden, met de ondersteuning om het koe-management naar een hoog plan te tillen.

Verbouwing

Inmiddels is het asbest gesaneerd. De sloopwerkzaamheden in het oude melkgebouw staat nu op de planning en daarna zal de inpassing en installatie van het nieuwe melksysteem plaatsvinden. De begeleiding is een belangrijk onderdeel en bestaat uit meerdere fases, waarbij op dit moment veel ondersteuning gegeven wordt door Patrick Wijnen en Tom Hulscher vanuit van Grinsven agritechniek en advies in samenwerking met DeLaval. Dit betreft de inpassing op bouwkundig en installatietechnisch gebied.
Alles met 1 doel: Samen met de klant een fantastisch project neerzetten

Terug naar overzicht